Ca și oamenii, animalele pot suferi o serie de boli alergologice. Cele mai frecvente alergii la animale, sunt cele de natură alimentară, atunci când acestea capătă sensibilitate la un anumit tip de proteină sau substanță componentă a hranei. Întotdeauna este bine ca în alegerea unui anumit tip de hrană să consultați medicul și să tineți cont de sfaturile de nutriție ale acestuia. Alte alergii pot apărea la unele substanțe medicamentoase, înțepături de insecte sau chiar praf.

Dermatologia este una din ramurile medicine, extreme de complexe și care de multe ori dă bătăi de cap proprietarilor de animale. Bolile dermatologice ale patrupedelor sunt de cele mai multe ori neglijate până în punctul în care devine deranjant pentru proprietar și se prezintă la medic. Dintre cele mai frecvente afecțiuni întâlnite în clinicile și cabinetele veterinare enumerăm următoarele:

  1. Dermatitele parazitare: Râia, cea mai cunoscută dintre bolile dermatologice, poate fi un adevărat coșmar atât pentru animal cât și pentru proprietari. Râia, este provocată de 3 categorii principale de paraziți ce determină 3 boli complet diferite: râia auriculară determinată de Otodectes Cynotis, râia demodecică sau demodicoza determinată de Demodex canis și râia sarcoptică sau scabia determinată de Sarcoptes canis.

  2. Dermatitele de contact (atunci când pielea animalelor intră în contact cu diverse substanțe iritante).

  3. Dermatitele alergice la mușcătura paraziților (pureci, căpușe, etc).

  4. Dermatitele cu origine alimentară.

  5. Dermatita atopică (autoimună).

  6. Dermatitele infecțioase (Pyodermatite) sau micotice care de multe ori apar secundar altei boli.

Show Buttons
Hide Buttons

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Accept all Services