În funcție de tipul vaccinului folosit, schema de vaccinare poate diferi usor. Important de știut este faptul că orice schemă de vaccinare cuprinde între 5 – 6 vaccinuri în primul an de viață al cațelului și 2 – 3 vaccinuri în primul an de viață al unei pisicuțe.

Prima vaccinare la căței se începe de la vârsta de 6 săptămâni, după ce în prealabil micuțului i se administrează antiparazitare interne și i se efectuează un consult general. Animalele care prezintă semne de boală nu se vaccinează (fac excepție anumite situații în care se efectuează vaccinare de necesitate). Primul vaccin este de obicei monovalent (împotriva unei singure boli) contra parvovirozei, sau bivalent (împotriva a două boli), a parvovirozei și a jigodiei (boala lui Care). Al doilea vaccin se efectuează la 10 – 14 zile de la primul și reprezintă rapelul acestuia (repetare). Dintre vaccinurile opționale ce se pot efectua în această perioadă enumerăm cel pentru tusea de canișă și cel pentru coronaviroză.

Următoarele 2 sau 3 vaccinuri sunt tetravalente sau pentavalente (pentru 4 sau 5 boli) și vă protejează companionii împotriva următoarelor boli: D (Distemper sau jigodie), H (hepatita infecțioasă sau Hepatita Rubarth), P (parvoviroză), Pi (parainfluență) și L (leptospiroza), boli care fac ravagii peste tot în lume și contra cărora se fac vaccinări de zeci de ani.

Următorul vaccin important ce se efectuează între vârsta de 4 – 6 luni este cel împotriva rabiei, care este și obligatoriu prin lege, această boală fiind una din cele mai periculoase zoonoze, (boală cu transmitere la om).

După încheierea schemei de vaccinare din primul an, cațelul va primi din an în o revaccinare cu un vaccin polivalent și unul antirabic.

La pisicuțe povestea este asemănătoare, singura diferență fiind numărul de valențe pe care le cuprind vaccinurile. Se începe vaccinarea cu un trivalent (contra 3 boli) începând cu vârsta de aproximativ 2 – 3  luni, după o deparazitare în prealabil și un consult complet. Revaccinarea cu același vaccin sau cu unul cu 4 sau 5 valențe se face la 3 – 4 săptămâni de la prima vaccinare. Tot în acest moment se poate administra și vaccinul antirabic încheind astfel schema de vaccinare în primul an de viață al ghemotocului de blană. Ulterior anual se face revaccinarea cu vaccin polivalent și antirabic.

La noi în clinică se utilizează doar vaccinuri de cea mai bună calitate de la producătorii de top din domeniu, la cele mai accesibile prețuri!

Show Buttons
Hide Buttons

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Accept all Services